Webplatform

Happymaker bezorgt een glimlach

Gepubliceerd op:
February 8, 2023
“Iedere onderneming weet dat het onderhouden van relaties van groot belang is. Maar de praktijk is weerbarstig; zeker voor bedrijven en dienstverleners met honderden of soms duizenden klanten, medewerkers of relaties, zoals verzekeraars, banken en andere partijen. In Goor bedacht reclameman Erwin Bomans van creatief bureau Leucq! een concept om jongeren naar de lokale stembus te krijgen. Het was de start van Happymaker: “ Het gaat om een glimlach.”
Auteur
Erwin Gevers
Gevers is hoofdredacteur van TOM, het spraakmakende business-to-business magazine voor Twente en ook redacteur bij TwenteVisie.

Voor zowel profit als non-profit organisaties is het een flinke uitdaging om hun relaties te koesteren. Dat blijkt ook bij de eindejaarsprolongatie van de zorgverzekeraars. Een goede klantrelatie is daarom van groot belang. Erwin Bomans werd door de gemeente Hof van Twente gevraagd een campagne op te zetten om jongeren naar de stembus te krijgen voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hij bedacht een simpel maar effectief medium: een postkaartje waarmee de jeugdige kiezers elkaar uitnodigen om ook te gaan stemmen. Hij vertelt: “ Het kaartje was uiteindelijk de basis voor een applicatie waarmee je klanten en medewerkers kunt behouden. Die raken namelijk vaak uit het oog van de organisatie; er zijn slapende verzekerden die nooit schade hebben. Het enige wat ze krijgen is de factuur voor de verzekering.” Met zijn idee voor het kaartje was de Happymaker geboren en werd het contact met print- en fulfilment-specialist MailStreet in Deventer gelegd.

Verrassen  

Precies dertig jaar geleden startte MailStreet met haar werkzaamheden, dat zich in eerste instantie richtte op print- en maildiensten voor verzekeraars. Daaruit kwam ook fulfilment, de digitale postkamer en digitale marketing communicatie voort. In het rijtje met activiteiten past de Happymaker uitstekend, zegt Jan-Willem Roelofs, partner bij MailStreet: “ Wij hebben er namelijk de faciliteiten en capaciteit voor. Belangrijk omdat verpakken en versturen een vitaal onderdeel is van het concept.” Centraal binnen de Happymaker staat een organisatie of onderneming die haar relaties wil verrassen met een boodschap. De aanleiding kan divers zijn: iemand is al jaren trouwe klant of heeft een klacht. Een bank wil bepaalde nieuwe diensten voor een geselecteerde groep presenteren of bij één van de medewerkers is er gezinsuitbreiding. De gebruiker van de Happymaker-app kan op dat moment zelf een opdracht geven om de relatie te verrassen: met een kaartje, met een presentje of andere boodschap.

“ Het gaat om de glimlach: de juiste aandacht op het juiste moment en via het juiste kanaal"
Jan-Willem Roelofs

Bij MailStreet in Deventer wordt het geprint of desgewenst handmatig geschreven, verpakten verstuurd. Geheel gepersonaliseerd, zodat de ontvanger die persoonlijke aandacht krijgt die hij of zij verdient. Jan-Willem Roelofs: “ Het gaat om de glimlach: de juiste aandacht op het juiste moment en via het juiste kanaal." Positieve aandacht want ook klagende klanten wil je bereiken en verrassen als het probleem op een goede manier is opgelost. Klagende klanten worden dan je beste ambassadeurs. ” Zo wordt de klant behouden, voegt Erwin Bomans toe: “ En houd je de relaties ook in beeld. Want je bestaande trouwe klanten zijn belangrijk terwijl het binnenhalen van nieuwe klanten vaak een stevige investering is. Zorg dus voor de glimlach, voor aandacht.”

Contact houden  

Het zijn overigens niet alleen de organisaties als verzekeraars, banken en energiemaatschappijen; ook voor bedrijven met medewerkers door het hele land is Happymaker een belangrijk instrument om contact te houden met die medewerkers, zegt Jan-Willem Roelofs: “ Grote schoonmaakbedrijven hebben door het hele land mensen. Daar wil je ook mee communiceren op een leuke manier. Bijvoorbeeld als iemand jarig is, na een ziekte weer aan het werk gaat of zoveel jaar in dienst is.” Een belangrijke dimensie is dat de Happymaker de ontvanger van een presentje of kaartje kan aanzetten om dit via social media te delen. Erwin Bomans: “ Wij kunnen vervolgens de reacties meten en of er een positief beeld is ontstaan. Achter de schermen kunnen wij voor de opdrachtgever veel info en feedback verzamelen.”

Erwin Bomans (l) en Jan-Willem Roelofs (r)

Dat MailStreet deze dienst kan leveren is te danken aan het feit dat het bedrijf al dertig jaar gespecialiseerd is in fulfilment, postale services en printing. Tel daarbij de creativiteit van Erwin Bomans met zijn bureau Leucq! en de Happymaker is ‘a match made in heaven’. En daarvan kunnen tal van partijen, van maaltijdbezorgers tot grote webwinkelbedrijven, profiteren, besluiten de initiatiefnemers: “ En in alle gevallen is de glimlach die Happymaker bezorgt bij klanten en relaties een klein feestje.”  

Lübeckstraat 7, Deventer

T. 088- 6767705 / www.happymaker.nl

Leucq! is goed in vorm

Dus leucq! is inderdaad anders. Genieten van de lusten en geen kopzorgen om de lasten. Alle seinen op groen. Dus maar meteen een afspraak doen?

Koffie?

Koffie doen?

Thee mag ook, of water. De cappuccino melk is vaak op of over datum. Het adres is Heijinksweg 20 A7471 JJ in Goor. Als het je niet uitmaakt kun je ook bellen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Open modal