WalburgPers

Songbook Ruud de Wild

De geschiedenis van het Nederlandse lied gaat voor de meesten van ons niet verder terug dan de vroegste liedjes waarvan opnamen bewaard gebleven zijn. Krakend uit de speakers van een radio of uit de groeven van een vinylplaat, of in de streaming audio van het internet.

Creative services

Grafisch ontwerp
Desktop Publishing

De ‘Hollandse Hits van het verleden’ blijven daarom gewoonlijk beperkt tot de radioklassiekers van de vroege twintigste eeuw tot en met recente hits.

Reis naar de oorsprong van het Nederlandse lied

Radiomaker
In Songbook van Ruud de Wild gaat radiomaker en kunstenaar Ruud de Wild op zoek naar de rijke geschiedenis van het Nederlandse lied. De sporen van de Nederlandse liedcultuur van de middeleeuwen tot heden zijn te vinden in de collecties handschriften, liedboeken, liedbladen en bladmuziek die onder meer bewaard worden in de Koninklijke Bibliotheek, de Bibliotheek van de Universiteit van Amsterdam, het Theater Instituut Nederland, het Meertens Instituut en in Museum Meermanno.

Persoonlijke keuze
Garrelt Verhoeven en Martine de Bruin begeleiden hem op zijn zoektocht naar de bijzonderste liederen in deze bibliotheken. Uit de vele duizenden liedjes heeft Ruud een persoonlijke keuze gemaakt, zijn eigen ‘Songbook’. Roxeanne Hazes, Novastar, muziekgezelschap Camerata Trajectina en andere artiesten hielpen hem om deze historische hits weer te laten klinken!

Tentoonstelling
Dit boek verscheen bij de gelijknamige tentoonstelling in het Huis van het boek in Den Haag.

Foto toont het omslag van Ruud de Wild zijn songbook.
Call out arrowCall out arrow
Foto van een Macbook

Leucq! is goed in vorm

Dus leucq! is inderdaad anders. Genieten van de lusten en geen kopzorgen om de lasten. Alle seinen op groen. Dus maar meteen een afspraak doen?

Koffie?

Koffie doen?

Thee mag ook, of water. De cappuccino melk is vaak op of over datum. Het adres is Heijinksweg 20 A7471 JJ in Goor. Als het je niet uitmaakt kun je ook bellen.

Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.
Open modal